Om oss

Välkommen till en sida som ska fokusera på barn, barnuppfostran och familjeliv i allmänhet. Vi vet att många idag har problem med att få vardagen att gå ihop och att man känner en otillräcklighet som förälder. Vi jobbar mer och vi har utöver detta även andra saker att tänka på. Inte minst gäller det att vi som föräldrar ska prestera i alla led.

Vi tenderar att jämföra oss med varandra. Sociala medier har skapat en situation där vi aldrig riktigt blir nöjda: vi ska vara bäst och vi kan aldrig se att vi har det ganska bra själva. Vi ser alltid att någon annan har det lite bättre. Det här är farligt och vi ska ge tips om hur man kan hitta fast mark att sätta fötterna på. Menas: vi ska visa varför din familj duger och varför ni ska känna er mer nöjda med tillvaron. Harmonin måste prioriteras på ett tydligare sätt.

Samtidigt så handlar det om en tid som saknar jämförelse. Den nya tekniken når ständigt nya höjder. Hur ska man tänka gällande detta. Telefonen är den bästa barnvakt du kan få – men hur påverkar skärmtiden egentligen dina barn? Detta är en fråga som vi kommer att få svar på först om några år, men mycket tyder på att de negativa följderna kan bli extremt kostsamma.

Visste du att barn idag rör sig mindre och väger mer än någonsin tidigare? 80 % av barnen får för lite rörelse i sin vardag. Vilket ansvar har du i detta? Vi menar att många föräldrar är lite för bekväma i dessa frågor. Det är enklare att ge barnen en I-pad, ligga kvar i sängen och ta en sovmorgon än att kliva upp och skjutsa till en hockeyträning. Här krävs det ändring och vi kommer att ge tips om träning för barn och peka på varför detta är en nyckelfråga.

Allt om barn – för föräldrar. Välkommen!