Kategorier
Begravningsbyrå

Begravningsbyrå på Södermalm – hjälp i sorgen

Att förlora en nära anhörig innebär smärta och sorg. I det läget är det skönt att kunna överlämna de praktiska problemen till en begravningsbyrå på Södermalm.

Den som utan egentlig förvarning varit med om att förlora en nära anhörig vet att sorgearbetet går igenom flera steg. Först kommer dödsfallet som ett klubbslag. Efter bara någon timma är det dags att ta itu med praktiska problem kring begravning, dödsannons med mera. En begravningsbyrå kan lätt sätta sig in i en sörjandes situation och löser praktiska problem med värdighet och medkänsla.

Ett dödsbud kan tas emot på många sätt. Någon drabbas av total handlingsförlamning och tappar förmågan att tänka klart. Andra kastar sig över de praktiska problemen och förtränger egentligen sorgen för stunden. En rad frågor kan komma upp. Har den avlidne skrivit eller nämnt något om sin sista vila? Hur vill hon eller han bli ihågkommen?

Begravningsbyrå på Södermalm tar hand om det praktiska

Anders vaknar en morgon och finner att hustrun ligger död i sin säng. Han får panik men ringer 112 trots att han inser att det är för sent. Ambulanspersonal kan inget göra och Anders får invänta rättsläkare. När läkaren skrivit dödsattest måste Anders själv ta över och han börjar med att ringa en begravningsbyrå på Södermalm. Efter någon timmas väntan kommer byrån med sin bårbil och hustrun åker iväg till ett bårhus.

Först nu börjar Anders förstå vad som hänt. Han ringer till sina barn och barnbarn och några nära bekanta. När det är gjort tar han kontakt med begravningsbyrån och beställer tid för ett möte för att planera begravning med mera. Begravningsbyrån hjälper till med det mesta. Anders fru ska begravas i en kyrka och hon ska kremeras. Stoftet ska läggas på en minneslund. En dödsannons ska sättas in i tidningen med inbjudan till en minnesstund efter ceremonin i kyrkan.

Läs mer information och tips för dig på webbplats:  begravningsbyråsödermalm.nu