Kategorier
Nöje

Museum Stockholm – vilket passar bäst för er? 

Att gå på museum är något som både är intressant, rogivande och samtidigt också något som ger nya kunskaper. Det svåra är att hitta rätt museum. Är ni på besök som familj i Stockholm så kommer ni att ställas inför ett gigantiskt urval av olika museer och ska med detta också dels hitta ett museum i Stockholm som passar er budget – och dels också ett som passar för er alla. Det senare är det svåra. Finns det något museum i Stockholm som har någonting för både barn och vuxna? 

Det finns några exempel på detta. Dels så har vi Tekniska museet ute på Gärdet som ett tydligt exempel på ett museum där både barn och vuxna kan mötas av olika utmaningar och få nya kunskaper. Dels så finns även exempelvis Polismuseet och Riksidrottsmuseet tillgängligt – och ligger i nära anslutning till Tekniska. Väl där på Djurgården ligger även Sjöhistoriska Museet och Etnografiska museet. Givet ålder på barnen och givet era intressen så är ett besök i Museiparken ett givet alternativ för dig som besöker Stockholm. 

Ett annorlunda museum i Stockholm 

Vi skulle dock vilja slå ett slag för ett annat typ av museum i Stockholm – ett museum som verkligen ger något till alla i familjen och där både barn och vuxna får en upplevelse att ta med sig. Vilket? Vi ger några ledtrådar och säger Musse Pigg, Stig-Helmer, Trazan och Banarne och Repmånad? Allt detta leder oss till allas vår egen Lasse Åberg och till Bålsta där den svenske gigant sedan 2008 drivit ett museum i egen regi. 

Lasse Åbergs eget museum i Bålsta 

Åbergs Museum ligger i Bålsta, vilket är en bit utanför Stockholm. Detta behöver emellertid inte vara en nackdel då det handlar om ett litet äventyr att ta sig dit. Enklast är att ta bilen, men det finns även fina alternativ vad gäller lösningar inom kollektivtrafiken. 

Själva museet är fyllt av kuriosa och Lasse Åbergs egna favoriter – där bland annat en unik, och världskänd samling av Disney-föremål – finns uppradade i den gamla lada som byggt om till museum. Helheten är det talande för detta museum i Stockholm. Du får extra allt vid ditt besök och både du som vuxen och dina barn kommer att få något att minnas för en lång tid framöver.